Odprto: pon - pet: 09 - 19h, sobota 09 - 13h, telefon: 01 428 75 90
 MOTORISTIČNA ČELADA NEXX XR2 - CARBON BELA

MOTORISTIČNA ČELADA NEXX XR2 - CARBON BELA

Koda: XR2-CAR-03--

Redna cena: 399,95 EUR Vaša cena: 299,96 EUR Prihranek: 99,99 EUR (-25%)

VELIKOSTI NA VOLJO

S ( 55-56 cm) L ( 59-60 cm)

Količina

Motoristična čelada NEXX XR2 – SUPER ŠPORTNA ČELADA | NOVOST V KMC-JU

 

Super športna integralna čelada za dirkaške užitke v celoti narejena v Evropi. Čelado Nexx XR2 CARBON odlikujejo izredno čvrsta zunanja školjka iz KARBONA, lahkotnost, zvočna izolacija, odlično prezračevanje in široko vidno polje. Za vrhunsko aerodinamičnost pa dodatno poskrbi zadnji spojler, ki pripomore k večji stabilnosti čelade tudi pri visokih hitrostih.

 

Lastnosti:

  • ZUNANJA ŠKOLJKA: iz carbonskih vlaken  Zunanja školjka je izdelana v dveh velikostih (srednja: XS-L, večja: XL-XXXL), za čim natančnejše prileganje.
  • AERODINAMIČNOST: Za razliko od večine potovalnih čelad, je čelada XR2 aerodinamično oblikovana, ne samo spredaj in zadaj temveč tudi ob strani. Integriran zadnji spojler pripomore k temu da se zrak lepo usmeri ter da čelado ne dviguje pri višjih hitrostih. NEXX školjke so poosebitev inteligentnega dizajna, kjer aerodinamika igra zelo pomembno vlogo, še posebej ob upoštevanju dejstev, da ima vsak motorist drugačno držo in raznolikosti tipov motorjev. Iz teh razlogov NEXX izvaja redne teste v vetrovniku ter tudi intenzivne testne vožnje z namenom izboljšanja dizajna školjk, kar vodi do zmanjšanja turbulenc in udarov vetra v čelado. Ne glede na to ali se vozite po podeželski cesti, avtocesti ali dirkalni progi, se vedno lahko zanesete na vrhunsko aerodinamiko NEXX čelad.
  • NOTRANJOST ČELADE: je ergonomska, 3D - oblikovana, obdelana iz COOLMAX materiali, preprosto odstranljiva, pralna in ne povzroča neprijetnih vonjav. Na podlagi tehnologije X.Mart Dry je stopnja sušenja 2x hitrejša kot pri bombažu, polnilo iz votlih vlaken omogoča odlično cirkulacijo zraka ter ustvarja optimalno mikroklimo, ki poskrbi da je motorist poleti prijetno ohlajen in suh, v hladnejših dneh pa ustvarja izolacijo, ki poskrbi za termo zaščito.
  • PREZRAČEVANJE: Dober prezračevalni sistem je danes v čeladi nepogrešljiv. NEXX je razvil kompleksne prezračevalne sisteme: dvojni EPS Liner sistem povezuje dve komore kar omogoča da je čelada maksimalno zračna z optimalno izmenjavo mrzlega in toplega zraka. Čelada NEXX XR2 ima 2 zračna kanala na prednji strani za nemoten vstop zraka in 4 izhodne kanale, 2 na zadnjem zgornjem delu in 2 na zadnjem spodnjem delu čelade. Notranji kanali pa skrbijo za nemoteno menjavo zraka.
  • VIZIR: je narejen iz Lexana, odporen na praske in z novim lahkim sistemom zapiranja. Panoramsko vidno polje poskrbi za večji kot vida. Menjava vizirja je preprosta brez orodja. Vizir ima tudi čepke za TEAR OFF folije.
  • PINLOCK VLOŽEK: je poseben vložek proti megljenju, ki se namesti na notranjo stran vizirja. Čelade NEXX imajo Pinlock vložek že serijsko priložen.
  • ZAPENJANJE: dvojni D-D obročki.
  • KOMUNKACIJA: Čelada ima vso potrebno predpripravo za komunikacijo. Opcijsko se lahko dokupi.
  • POSEBNI DODATKI: Poleg čelade prejmete tudi:  Kit za zamenjavo pen (angl. ERGO PADDING SYSTEM), ki motoristu omogoča da si prilagodi udobnost čelade glede na samo obliko glave. Vsak komplet sestoji iz: Set iz 2mm debele pene z lepilom na zadnji strani za pritrditev (1 zadnja pena + 1 par stranskih pen). Set iz 4mm debele pene z lepilom na zadnji strani za pritrditev (1 zadnja pena + 1 par stranskih pen).
  • VARNOST: Vse čelade proizvajalca NEXX so varnostno odobrene in ustrezajo standardu ECE 22/05. Za dodatno varnost poskrbijo odsevni dodatki na čeladi za boljšo vidnost.
  VIDEO VSEBINA:
Pokaži celotno besedilo ⇩

Sorodni artikli

Komentarji

Copyright© 2017 KMC, d.o.o., vse pravice pridržane